Een dag op

Altijd al benieuwd geweest hoe een dag op de Maashorst School eruit zou zien? Hieronder beschrijven we zomaar eens een voorbeelddag op school.

Bij binnenkomst laat je via een intekenlijst weten dat je er bent. Je kunt je meteen voor een activiteit opgeven of  zien waarvoor je jezelf al hebt ingeschreven.

Je vader pakt een kopje koffie. Hij ziet jouw coach en kan meteen de vraag stellen waar jullie het gisteren over hadden. Jij bent al aan het spelen met de Lego en gaat afmaken waar je gisteren om 12 uur mee gestopt bent. Om 9 uur begint de taalactiviteit. Daar schuif jij aan. De activiteit is elke dag anders en volgt de nieuwsgierigheid van de kinderen. We maken gebruik van de materialen die je binnen en buiten kan vinden.

Vervolgens lekker tijd voor fruit buiten op de trampoline. Logisch dat je daarna het bos in gaat om te oefenen over gladde boomstammen lopen. Je leert het verschil voelen in structuren, en je leert stevig te staan! Tijd om je voeten schoon te maken als je weer aankomt op school.

De lunch is klaargemaakt door de andere kinderen vandaag: als altijd lekker en gezond. Het recept is voor 4 personen maar we eten met 12. Dit zorgt voor veel rekenplezier tijdens het boodschappen doen en koken. Nadat je hebt geholpen met afruimen is het tijd voor de afwas. Ontdekkend leren met water en zeepsop. Leuk!

In de middag gaan we aan de slag met een rekenactiviteit. Misschien maken we deze keer wel sommen met materialen uit de natuur. Net voor je wordt opgehaald heb je nog lekker op de bank een mooie film over vulkanen gekeken.

Hierboven is een voorbeeld gegeven van een dag op de Maashorst School. Elke dag is anders, omdat we iedere dag inspelen op de behoeftes van de kinderen.