Locatie

Locatie

De Maashorst School hoopt binnenkort bekend te mogen maken waar we definitief zullen starten. De locatie bevindt zich in de schil van de Maashorst, en sluit daarmee perfect aan op onze visie. In schooljaar 2017-2018 gaan we van start op een tijdelijke locatie in het oude gebouw van basisschool De Meent aan de Vaaldriessenstraat 3 in Uden. We zijn blij hier een begin te mogen gaan maken én dat we ook in schooljaar 2018-2019 van deze plek gebruik mogen blijven maken!

Vanuit het schoolgebouw is het mogelijk om binnen de veilige omheining van school te kunnen spelen. Daarnaast zullen we dagelijks vanuit school zo de inspirerende omgeving van de Maashorst in kunnen lopen.

Samenwerking

We zijn trots en super blij dat we op de Maashorst School samen gaan werken met het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Deze grote landelijke organisatie gaat de Maashorst School op verschillende manieren ondersteunen. Middels gidsen, kennisoverdracht, materialen, enzovoorts. We zijn vooral blij, omdat de visies van het IVN en de Maashorst School zo nauw op elkaar aansluiten. Het IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken kinderen zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. We voelen ons daarom bevoorrecht hier samen aan te werken. Wat een rijkdom om krachten te bundelen in onze mooie Maashorst!

Bezoek voor meer informatie over het IVN hun website en op de website van IVN Uden.